{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Digi-Barometer: hoe digitaal is uw wegenbouwbedrijf?

Digi-Barometer: hoe digitaal is uw wegenbouwbedrijf?

De Digi-Barometer is een online tool om de Belgische wegenbouwbedrijven te benchmarken op het vlak van digitalisering. Deelnemen aan de gratis benchmark kan via de nieuwe website www.digi-barometer.be. De focus ligt op “kritische bedrijfsprocessen” van wegenbouwers en meet de digitalisatiegraad van elke deelnemer.

Alle Belgische wegenbouwbedrijven kunnen de Digi-Barometer invullen. Door deel te nemen krijgt u een objectief referentiepunt. Hoe scoort u binnen de sector en kunt u snel en eenvoudig concrete stappen zetten naar een digitale toekomst? 

 

VUL HIER DE BENCHMARK IN

 

Eenvoudig & waardevol
De Digi-Barometer bestaat uit een korte vragenlijst waardoor u vaststelt hoe digitaal uw bedrijf is en waar u staat ten opzichte van de andere deelnemende bedrijven. Aansluitend krijgt u tips om snel en eenvoudig concrete stappen te zetten naar een digitale toekomst.

Thema’s zijn interne bedrijfsvoering & -organisatie, automatisering, BIM (Bouwinformatiemodel), machinesturing, digitale communicatie en toekomstige trends.

Op 30 september 2019 wordt de Digi-Barometer afgerond en ontvangt elke deelnemer zijn benchmark. Het sectorale eindrapport over de digitalisering van de wegenbouw wordt op 24 oktober 2019 tijdens Digital Construction Brussels gepresenteerd.

 

Digitaliseren is een must
Zowel de overheid als de eigen medewerkers van de bedrijven vinden digitalisering en technologie op de werkplek steeds vanzelfsprekender. Handmatige input en dataverwerking worden meer en meer gezien als verouderd en als een belangrijke bron van (menselijke) fouten en tijdverlies. De Belgische wegenbouwbedrijven kijken tegen de uitdaging aan: “We beseffen dat we met de tijd moeten meegaan, maar hoe beginnen we daaraan? Hoe springen we zonder kleerscheuren op de digitale trein?”. Digitalisering is een investering in de toekomst.